Kalendarz wydarzeń
Warsztaty kulinarne w „Trójce”

25 listopada w Szkole Podstawowej nr 3 im. B. Malinowskiego w Działdowie, w ramach zajęć doradztwa zawodowego, odbyły się warsztaty kulinarne dla klas VII.
Uczniowie z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół w Malinowie prezentowali sztukę krojenia warzyw oraz fachową obsługę konsumenta, nakrywając do stołu. Pokrojone warzywa trafiały na patelnię i powstawały zdrowe i pyszne placki.
Dziękujemy pani Iwonie Szulc oraz uczniom technikum: Patrycji, Klaudii, Mateuszowi i Dominikowi za tę smakowitą lekcję. Zajęcia, które przeprowadziliście przybliżyły naszym uczniom ofertę edukacyjną Waszej szkoły, uatrakcyjniły lekcję zawodoznawczą, wzbudziły zainteresowanie ze strony uczestników. Klimat panujący podczas spotkania wywołał uśmiech na twarzach wszystkich.
Joanna Niedzielska