Kalendarz wydarzeń
Nie ma to jak dania od uczniów z Malinowa

Uczniowie z Zespołu Szkół w Malinowie osiągnęli olbrzymi sukces na kulinarnej arenie ogólnopolskiej.
Trzecie miejsce uczniów Zespołu Szkół w Malinowie w finale ogólnopolskiego konkursu kulinarnego rozgrywanego 11 września podczas V edycji Grzybobrania dla Gastronomii w Hotelu Mistral Sport w Gniewinie na Kaszubach, to wspaniałe wyróznienie.
Udział w konkursie brali uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Mikołaj Chimkowski, Daniel Manrique Cejmer, Wojciech Jakubowski. Naszym zawodnikom towarzyszyła liczna grupa uczniów z Malinowa, którzy oprócz kibicowania uczestniczyli w warsztatach i pokazach kulinarnych. Gratulacje należą się również Mikołajowi, Danielowi i Wojtkowi oraz pani Iwonie Szulc, która przygotowywała uczniów szkoły do udziału w konkursie.
Młodzież przygotowała potrawę ze składników, które były na początek niespodzianką i znajdowały się w tzw. black boxie. Znajdowały się tam makrela, pieczarki, musztarda i puree. Z tych produktów powstało danie: pieczona makrela, skopiona cytryną, podana na puree ziemniaczanym w towarzystwie grillowanych warzyw, sosu pieczarkowego i miodowo-musztardowego, a do tego karmelizowana gruszka.
— Panowie – nasi uczniowie są na początki drogi kulinarnej, ale wyszło im naprawdę świetnie — powiedziała pani Iwona. — Liczyła się kreatywność, pomysłowość, ale i szybkość. Furorę szczególnie zrobił wyjątkowy sos musztardowo-miodowy na bazie wywaru rybnego.
(Na zdjęciu głównym nasza reprezentacja z Malinowa wraz z panią Iwoną Szulc odbiera nagrody)
(Galeria zawiera… zdjęc na których widać młodzież przy pracy, podczas warsztatów, moment wręczania nagród, osoby pozujące do zdjęć)