Działdowo.pl | Internetowy serwis informacyjny miasta Działdowa

Piątek, 11.04.2025r.

Imieniny: Filipa, Leona

Powrót powrót

„Krok w Zdrowie” – inicjatywa uczniów II LO

grupa dzieci i młodzieży pozuje do pamiątkowej fotografii

Projekt „Krok w Zdrowie” organizowany w ramach ogólnopolskiej olimpiady “Zwolnieni z Teorii” jest inicjatywą uczniów II Liceum Ogólnokształcącego w Działdowie i walczy o nagrodę Złotego Wilka. 

— Założeniem projektu jest walka z nadwagą i otyłością u osób w młodym wieku oraz propagowanie zdrowego stylu życia — mówi Paweł Pydynkowski, kierownik projektu „Krok w Zdrowie”. — Założenia realizowane były podczas spotkań z uczniami klas 1-3 działdowskich szkół podstawowych, podczas których uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się więcej o zdrowym stylu życia i sposobach jego prowadzenia. Na końcu zajęć rozdane zostały naklejki, ulotki, kolorowanki oraz worki sportowe, które były główną nagrodą za uczestnictwo w zajęciach. Gadżety zostały zakupione dzięki sponsorom, w tym Gminie Miasto Działdowo.
Kolejnym wydarzeniem związanym z projektem był I wiosenny ArtFit Maraton, który odbył się w niedzielę 14 kwietnia. Prowadzącymi imprezę byli Paweł Pydynkowski oraz Eliza Wierzchołowska, uczestnicy projektu. Zostało rozdanych także 100 worków sportowych dla wylosowanych uczestników.

— Projekt zmierza ku końcowi, walcząc o nagrodę Złotego Wilka, przyznawanego za najlepszy projekt w danej kategorii w Polsce, na co ma spore szanse — podsumował Paweł Pydynkowski. 

(Na zdjęciu głównym grupa dzieci i młodzieży pozuje do pamiątkowej fotografii)

(Galeria zawiera 10 zdjęć, na których są dzieci biorące udział w projekcie „Krok w Zdrowie”, które słuchają wykładu i pozują do pamiątkowych fotografii, młodzież realizująca projekt, stoisko informacyjne projektu  „Krok w Zdrowie” zorganizowanego w ramach ogólnopolskiej olimpiady “Zwolnieni z Teorii”, kadr z ArtFit maratonu, gdzie widać tańczące osoby)

Dodał: Karol Wrombel Zdjęcia: archiwum szkoły

Poprzedni artykuł Następny artykuł

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close